Navigace Kariéra Nabídka práce 24/7 800 100 187


Zpět do kategorie Blog

AED v akci: Jak naši kolegové pomohli zachránit hned dva lidské životy

Blog Novinky

AED v akci: Jak naši kolegové pomohli zachránit hned dva lidské životy

Práce v ostraze s sebou nese i momenty, kdy nejde jen o ochranu majetku nebo zajištění pořádku, ale také o záchranu lidských životů. A my jsme takové situace v posledních dnech zaznamenali hned dvě.

Z kraje března si náš kolega v Ostravě všiml, že v jedné z pasáží leží na zemi žena, které kolemjdoucí poskytují první pomoc. Byla v bezvědomí, nedýchala a návštěvníci centra jí dávali nepřímou masáž srdce. Naši kolegové okamžitě nastartovali záchranný proces, kdy byl mimo jiné před příjezdem záchranářů použit automatizovaný externí defibrilátor (AED). Ti si poté ženu převzali do své péče a po několika minutách se podařilo její stav stabilizovat.

O pár dnů později došlo k podobné situaci v Olomouci, kdy náš kolega při obchůzce objektu nalezl muže spícího na lavičce, ten ale nereagoval na pokusy o probuzení. Co hůř – on neměl ani hmatatelný puls. Kolega na nic nečekal a začal poskytovat první pomoc, ke které se shodou okolností okamžitě připojila i kolemjdoucí paní – šťastnou náhodou zdravotní sestra. Ta začala provádět nepřímou masáž srdce, kolega tedy mohl odběhnout pro AED a na cestě už byla i záchranná služba. Po jejich příjezdu se podařilo obnovit pánovy základní životní funkce a byl převezen do nemocnice.

Jsme nesmírně rádi, že tyto náročné situace dopadly dobře. Díky všímavosti a odvaze náhodných kolemjdoucích, profesionalitě našich skvělých kolegů a také vhodnému umístění defibrilátorů AED byly zachráněny dva lidské životy.

Je snadné zavřít oči a přenechat odpovědnost na jiných. A o to víc je potřeba ocenit úsilí všech zapojených. Tleskáme, jste skvělí!


Tiskové zprávy, sektorové analýzy, aktuality z naší firmy a další

Podobné články blogu


Hledáme brigádníky na pozici pořadatel při MS v ledním hokeji v Praze Zavřít